Πρόσωπο:
Μπλέτσα, Μαρία

Φόρτωση...
Εικόνα προφίλ

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ημερομηνία γέννησης

Ερευνητικά έργα

Τίτλος εργασίας

Εναλλακτική γραφή ονόματος

Ονομα

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τώρα δείχνει1 - 1 of 1
  • Μικρογραφία εικόνας
    Δημοσίευση
    Αποτίμηση της ποιότητας της δίαιτας μέσω των δεικτών PURE και HEI-2020 και συσχέτιση με κλινικές εκβάσεις σε άτομα με νόσο Crohn
    (Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία, 2024) Καραχάλιου, Αλεξάνδρα; Μπλέτσα, Μαρία; Μάντζαρης, Γεράσιμος; Τζουβαλά, Μαρία; Ζαχαροπούλου, Ειρήνη; Μπάμιας, Γεώργιος; Κοντογιάννη, Μερόπη; Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής. Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής; Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία". Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής; Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Ευαγγελισμός - Πολυκλινική". Γαστρεντερολογική Κλινική και Ενδοσκοπική Μονάδα; Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά “Άγιος Παντελεήμων” - Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Η Αγία Βαρβάρα". Γαστρεντερολογικό Τμήμα; Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία". Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική ΕΚΠΑ. Γαστρεντερολογικό Τμήμα
    Εισαγωγή: Στη νόσο Crohn (NC) περιορίζονται συχνά οι διατροφικές επιλογές και ακολουθούνται μακροχρονίως δίαιτες χαμηλής ποιότητας. Οι δείκτες ποιότητας δίαιτας PURE και HEI-2020 αξιολογούν την προσκόλληση σε υγιεινά διατροφικά πρότυπα και δεν έχουν εκτιμηθεί στη NC. Σκοπός: Η αποτίμηση του βαθμού προσκόλλησης σε υγιεινά διατροφικά πρότυπα και η διερεύνηση συσχετίσεων αυτών με κλινικές εκβάσεις στη NC.